Welkom op Agendacharlois.nl,

de online activiteitengids voor Charlois.

Alle organisaties die activiteiten in Charlois aanbieden, stellen zich hier graag kort aan u voor:

 

DOCK Charlois

Beschrijving

DOCK helpt mensen zichzelf en elkaar te helpen. DOCK helpt mensen hun eigen leven en het leven van anderen te verbeteren. Ieder mens heeft talenten om in te zetten voor zichzelf en voor anderen. Veel mensen zijn bereid om anderen te helpen en iedereen heeft soms hulp nodig. Medewerkers van DOCK ondersteunen mensen in het nemen van initiatieven. Zij leggen contacten tussen mensen en organisaties in de buurt en brengen mogelijkheden samen. Met positieve resultaten.

Kijk voor meer informatie op www.dock.nl

De Nieuwe Nachtegaal

Beschrijving De Nieuwe Nachtegaal maakt de Rotterdamse wijk Charlois een stuk aantrekkelijker. Wonen, leren, werken en zorg, verenigd onder een dak.   ‘Huis van de wijk’ De Nieuwe Nachtegaal is het kloppend sociale hart van Charlois. Op onze website komt u alles te weten over het project.

Kijk voor meer informatie op www.denieuwenachtegaal.nl/

House of Hope

Beschrijving House of Hope is een sociaal initiatief op Rotterdam-Zuid. Honderden vrijwilligers en wijkbewoners zetten zich, onder leiding van een klein team professionals, in voor een betere wijk.

Onze buurthuizen in de Tarwewijk, op Katendrecht en in de Beverwaard zijn gezellige en laagdrempelige ontmoetingspunten om het leven in de wijken aangenamer te maken. ‘Meer leven in de wijk’ is onze slogan. House of Hope is er voor alle wijkbewoners. Wij bieden activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen. House of Hope is een ‘huis’ dat open staat voor alle volken, culturen en leeftijden.

Je kunt bij House of Hope terecht voor hulp, maar wij bieden ook een plek om andere wijkbewoners te leren kennen. Dat gebeurt via een maaltijd, een goed gesprek, een activiteit of een kop koffie. Bij House of Hope gaat het om mensen, het gaat om jou! Met elkaar kunnen we het in huis, op straat en in de wijk mooier en fijner maken.

Kijk voor meer informatie op https://www.houseofhope.nl/

Cultuurscout

Beschrijving In Rotterdam stimuleren de Cultuurscouts bewoners en kunstenaars om grote en kleine ideeën op het gebied van cultuur of kunst waar te maken vanuit een sociaal-maatschappelijke insteek en helpen zo de samenhang in de Rotterdamse wijken te bevorderen.

Cultuur in de wijk

Ooit bedacht dat je in je eigen buurt ‘s zomers in het gras kunt luisteren naar live muziek of kunt genieten van theater en dans? Dat jazzconcerten niet alleen in Ahoy tijdens North Sea Jazz plaatsvinden, maar ook in de kerk bij jou om de hoek? Of dat je samen met buren opdracht kunt geven tot een spectaculair kunstwerk of lichtontwerp in de straat?

Samenwerking

Deze buurtinitiatieven zijn het resultaat van samenwerking tussen bewoners en Rotterdamse Cultuurscouts. We werken bij je om de hoek, hebben een groot netwerk en weten wat er speelt in cultureel Rotterdam.

Kijk voor meer informatie op www.cultuurscouts.com

TOS – Thuis op straat

Thuis Op Straat (TOS) werkt al meer dan 20 jaar aan een prettig en veilig leef- en speelklimaat in de wijken. Daarvoor organiseert TOS activiteiten voor de jeugd en betrekt daar actief buurtbewoners bij. Samenwerking met andere organisaties in de wijk is bij TOS het vaste uitgangspunt.

TOS is actief in de gebieden Centrum, Charlois, Delfshaven, Hillegersberg-Schiebroek, Kralingen-Crooswijk en Noord. In het Centrum en Delfshaven is TOS onderaannemer bij Wmo Radar; in Charlois, Hillegersberg-Schiebroek en Kralingen-Crooswijk bij DOCK, en in Noord bij SOL.

Kijk voor meer informatie op https://www.thuisopstraat.nl/